Aanbod

Een gezond lichaam is belangrijk! En dit beseffen we nu meer dan ooit! Wil jij begeleid sporten na de corona-crisis? Klik dan hier voor een gratis intake-gesprek! Bovendien kan je meteen na de coronamaatregelen van start gaan met een gratis proeftraining!

training op maat van jouw ondernemingNieuws

DOWNLOAD HIER DE CHALLENGE VAN FEBRUARI!
Klik hier voor alle info!

OFF SEASON TRAININGEN

Voor de meeste sporten is de zomerstop aangebroken. Het is het ideale moment om te rusten, jezelf te ontwikkelen, te verbeteren en te concentreren op vaardigheden die je competitieprestaties beïnvloeden.

 

 

Met SPΛRCKE willen wij ervoor zorgen dat je opnieuw fit start aan het begin van de competitie. Maar wij werken niet alleen aan het in stand houden van de conditie. SPΛRCKE staat voor Speed (snelheid), Power (snelkracht en sprongkracht ), Agility (behendigheid), Reaction (reactiesnelheid), Coördination (coördinatie), Kinesitherapie (blessurepreventie) en Explosive (explosiviteit).

 

 

Het is een specifieke vorm van trainen die wetenschappelijke evidentie heeft om spelers progressie te laten maken op fysiek vlak.

 

 

In bepaalde grote sportclubs wordt dit reeds toegepast. Toch besteden veel coaches er te weinig aandacht aan wegens gebrek aan kennis of tijd. In Groepspraktijk Tille willen we deze manier van trainen integreren in een algemene functionele training. Zo houdt de training ook blessure preventie en core stability in. Functionele oefeningen zullen op een sportspecifieke manier geïntegreerd worden om progressie te maken op uw persoonlijke doelstellingen.

 

 

Voetballer, basketballer, kunstschaatser, volleyballer, judoka… Wij verdiepen ons in elke sport om je sterker aan het nieuwe seizoen te laten starten. We organiseren deze trainingen op aanvraag, zowel individueel of voor groepen (tot 10 personen van dezelfde sporttak)

 

 

Vul onderstaand formulier in als jij een SPΛRCKE-training voor jezelf of voor een groep wil aanvragen of graag wat meer informatie wil.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


GESLAAGDE EERSTE EDITIE (NOT JUST) START TO RUN

De eerste editie van onze eigen start to run zit erop! En of het een succes was! Bekijk hieronder de foto's van Dwars door Brugge!

Zelf ook interesse om mee te doen volgend jaar? Laat hier uw e-mailadres achter!NIEUW: (NOT JUST) START TO RUN


YOU ARE FUNCTIONAL!


SPΛRCKE TRAININGEN VOOR JONGEREN


TO STRETCH OR NOT TO STRETCHFUNCTIONAL TRAINING VOOR BEGINNERS


KRIJG EEN HELDERE KIJK OP JOUW CONDITIE

Wil je een optimale voorbereiding naar je eerste 10-km-run of naar je zoveelste marathon? Dan is een lactaattest een goede waardemeter om je voorbereiding optimaal af te stemmen. Je komt te weten hoe het gesteld is met jouw conditie en hoe je moet trainen om je prestaties te optimaliseren. Vanaf nu kan je zo'n test laten afnemen in de praktijk!

Lees er hier meer over!


FUNCTIONAL RUN IN DE KRANT!

Lees hieronder meer i.v.m. de praktische details!


NIEUW VANAF 2018: FUNCTIONAL RUN!

Wat houden de Functional Run's in?

Het concept houdt in om 1 keer in de maand op zondagmorgen in groep te lopen in de natuur. Deze gezamenlijke ochtendloop duurt ongeveer 1 uur en wordt verschillende malen onderbroken om enkele functionele oefeningen uit te voeren. Hierbij maken we gebruik van klein functioneel materiaal (zoals elastieken), materiaal dat in het bos voor handen is (zoals een omgevallen boom of een bankje) maar natuurlijk kunnen we ook functionele oefeningen doen met ons eigen lichaamsgewicht. Gedaan met excuses tijdens het lopen want de coach zit je op de hielen!

Kostprijs?

5 euro per beurt

Wanneer gaan ze door? (precieze locaties worden nog bekend gemaakt)

11 februari: Beisbroek bos 

18 maart: Tilleghem bos

15 april

27 mei

17 juni

8 juli

12 augustus

23 september

14 oktober

18 november

9 december


Overige locaties: Tilleghem bos, Tudor bos, de vesten in Brugge,...

Wil je meer weten hierover?

Stuur je vragen naar training@yoricknaeyaert.be

Zet je alvast op aanwezig op onze eerste Functional Run op 11 februari of schrijf je in via de inschrijvingsmodule!


DOE MEE MET ONZE CHALLENGE IN JANUARI

Het nieuwe jaar inzetten gaat altijd gepaard met mooie en uitdagende voornemens. "Meer sporten" staat zeker in de top 5 op de lijst van de meest gekozen goede voornemens.

 

Om je alvast wat inspiratie te geven gaan we met Functional Training Varsenare de uitdaging aan om vanaf 2 januari elke dag een nieuwe challenge aan te gaan. Zo kunnen we onze goede voornemens alvast meer dan een week volhouden!

 

De eerste kan je hier alvast lezen! Trek je loopschoenen aan en loop het nieuwe jaar in! 15 minuten is het minimum!

 

Volg trainer_yorick op Instagram als je benieuwd bent naar  de volgende uitdagingen!


TRAINEN MET HARTSLAGMETER VOOR EEN BETERE CONDITIE

Bronnen: P. Van Den Bosch, Beter trainen met de hartslagmeter. Deltas. en J. De Bock, (maart 2017) De trage duurloop snel uitgelegd. Running magazine

Iedereen heeft met sporten een bepaald doel voor ogen. We sporten om af te vallen, om ons beter in ons vel te voelen, om een betere tijd te behalen op die 10 km lopen of om de tegenstander in de volgende wedstrijd wel te kunnen verslaan. Maar heb jij als doel om je conditie wat op te krikken? Dan is een training met hartslagmeter ideaal om te trainen met de juiste trainingsintensiteit om dit doel ook effectief te behalen.

 

De algemene regel om conditie op te bouwen is: blijf onder je aerobe drempel. Dan gebeurt de energielevering van de spieren met voldoende zuurstof en produceer je geen melkzuur. De intensiteit bij dit soort trainingen moet dus relatief laag liggen. Daarvoor volg je best je hartslag, je traint dan best tussen de 70% en 80% van je maximale hartslag. Dit is ook de ideale manier om het algemeen trainingstempo te verbeteren en dit zal er ook voor zorgen dat matige intensiteitsoefeningen makkelijker worden.

 

In onze groepspraktijk Tille zijn hartslagmeters aanwezig waardoor we van elke deelnemer de exacte hartslag kunnen meten op elk moment van de training. Tijdens de oefeningen kun je zien in welke zone je aan het trainen bent. Dit helpt je om te weten of je de oefeningen trager of rapper moet uitvoeren om het beoogde doel te bereiken. Na afloop van elke training krijg je een overzicht van de training met onder meer je gemiddelde hartslag en het aantal verbruikte calorieën.

 

Uiteraard zal je na bepaalde tijd aanvoelen dat je conditie verbetert maar hoe kunnen we dit nu ook effectief controleren?  Als de tijd die je nodig hebt om een bepaalde afstand af te leggen bij eenzelfde hartslag kleiner wordt, is er sprake van een conditieverbetering. Bijvoorbeeld: een loper met als maximale hartslag 190 en als hartslag in rust 60 loopt 10 km met hartslag 155 in 50 minuten. Na een trainingsperiode waarin vooral het accent werd gelegd op het aeroob uithoudingsvermogen wordt de test herhaald. Hij loopt opnieuw 10 km en legt de afstand nu af in 47’30”. Er is een duidelijke verbetering van het basisuithoudingsvermogen.

 

Profiteer in december van de promotie en kom als vaste klant je eerste training met hartslagmeter gratis uitproberen op een van de volgende momenten: (Schrijf je hier in!)

-          Dinsdag 19u15 – 20u15

-          Donderdag 19u15 – 20u15

-          Vrijdag 10u30 – 11u30


100 PUSH UP'S CHALLENGE

Maandag 11 september beginnen we er aan! We deden al allemaal eens de test om te kijken hoeveel we er maximaal konden doen. Vanaf nu bouwen we geleidelijk op naar de 100 push up's! Elke week zijn er telkens 3 trainingen voorzien. Elke maandag zit het schema van DAG 1 geïntegreerd in onze groepstraining, elke donderdag zit het schema van DAG 2 geïntegreerd in onze groepstraining. Iedereen die lid is van de groep 'Bootcamp/Functionele training Varsenare' op Facebook krijgt wekelijks het programma! Veel succes!!


BOOTCAMP OP LOCATIE

Waarschijnlijk heb jij ook wel al eens een fitnessabonnement gekocht en dit achteraf beklaagd omdat je maar enkele keren bent geweest?! Uiteindelijk deed je toch maar elke keer dezelfde oefeningen aan dezelfde saaie toestellen.

 

Functional training biedt een alternatief waarbij je in groep een bepaald circuit doorloopt met tal van verschillende oefeningen. Deze oefeningen geven een boost aan je algemene fitheid en conditie. Iedereen doet mee op eigen niveau en tempo.

 

Binnenkort kun je dit gratis proberen bij jou in de buurt! (Bestaande leden uiteraard ook welkom!)

 

Noteer alvast de volgende data in je agenda en vergeet je vooral niet in te schrijven! (max. 10 aantal deelnemers)

9 september: Kruisvest in Brugge

16 september: Koude Keuken Sint-Andries

23 september: Sporthal Varsenare

30 september: Sporthal Jabbeke

 

De training gaat telkens van start om 9u30


NIEUW TRAININGSSCHEMA VANAF SEPTEMBER

Vanaf 4 september gaan alle groepstrainingen door in groepspraktijk Tille (Gistelsteenweg 101 in Varsenare).

 

Hieronder zie je het vernieuwde trainingsschema (vanaf vandaag zijn de inschrijvingen ook geopend!) Opgepast: max. 10 deelnemers per training!

Combinatietraining

Binnen deze training van 1 uur doorloop je verschillende malen een bepaald circuit. Je wordt hierbij uitgedaagd. Je algemene fitheid en conditie krijgen een stevige boost!

 

Analyse training

We trainen in kleinere groepen en houden onze hartslag in het oog om te kunnen trainen volgens een specifiek doel (vetverbranding, conditieverbetering, …). Jezelf wegsteken is hier niet langer een optie.

 

Maatje meer training (in samenwerking met Recomed)

Deze lessen vormen een aanknopingspunt voor mensen waarbij het gewicht moeilijker onder controle te houden is. (BMI > 25)

Ze zijn een eerste aanzet in het fitter worden. Bovendien wordt er nooit een oordeel geveld en worden oefeningen gegeven op eenieder zijn/haar niveau.

 

Training op locatie

In september gaat Functional Training op verschillende locaties door op zaterdag! Deze trainingen zullen gelijkaardig zijn aan de combinatietraining. Benieuwd naar de locaties? Klik hier!


GRATIS PROEFTRAINING IN AUGUSTUS

Deze actie is helaas verlopen. Wil je toch nog eens een groepstraining komen uittesten? Schrijf je dan in via deze link. De eerste deelname bedraagt slechts 5 euro.

Wil je eens een groepstraining proberen? Kom dit dan gratis testen in augustus!

 

 

De groepstrainingen gaan elke maandag door (uitgezonderd 14 augustus) van 20u30 - 21u30. Tijdens de groepstrainingen focussen we vooral op basiskracht en -conditie. Op dinsdag gaan trainingen door voor mensen met een maatje meer. Dit met als doel om een slanker uiterlijk te verkrijgen.

 

De trainingen gaan buiten door aan de sporthal van Varsenare.WIN WIN WIN

Win een groepsabonnement ter waarde van € 40!

 

 

Actievoorwaarden:

1. Maak een foto met een functionele oefening of met het T-shirt van Functional Training Varsenare op jouw vakantiebestemming

 

2. deel je foto op Facebook met #iamfunctional#traineryorick #jebestemming

 

3. de wedstrijd loopt tot 31 augustus 2017. De winnaar wordt op 4/09/2017 bekend gemaakt.


Tips om te lopen/sporten bij warm weer

Bron: http://www.sport.be/running/nl/nieuws/article.html?Article_ID=804305

Lopen bij mooi weer is leuk maar er zijn toch een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Hier zijn een aantal handige tips!

 

Luister naar je lichaam

Lopen is gezond maar als je te zware inspanningen levert waarop je fysiek niet voorbereid bent, dan wordt het ronduit ongezond. Bij hoge temperaturen mag je je lichaam niet te zwaar belasten. Als je voelt dat het niet meer gaat, is het best om te vertragen, eventjes te stappen of zelfs te stoppen. Pas je tempo aan zodat je kan uitlopen in plaats van je kapot te lopen.

 

Vermijd de vlakke zon

Bij warm weer is het best om 's morgens of 's avonds te gaan lopen, wanneer het nog niet te warm is. Ga je toch overdag, probeer dan in een bos te gaan lopen en niet in de volle zon. Bij een running event heb je natuurlijk het tijdstip en parcours niet te kiezen. Hou dan zeker rekening met onze andere tips!

 

Kleed je niet te bloot

Het is verleidelijk om je bij warm weer zo licht en bloot mogelijk te kleden, maar dat doe je beter niet. Je zal er niet alleen door verbranden, je huid zal ook meer warmte opnemen door het groter contactoppervlak met de zon. Gevolg: je lichaamstemperatuur stijgt en dat is niet de bedoeling. Uiteraard hoef je geen lange broek en trui te dragen; zorg er gewoon voor dat je je huid voldoende insmeert met zonnecrème.

 

Zorg voor een goede loopoutfit

Draag dunne en luchtige kledij waarin je lichaam makkelijk warmte en zweet kwijt kan. Draag bij voorkeur lichte kleuren in plaats van zwart om zo weinig mogelijk warmte te absorberen.

 

Eet voldoende koolhydraten

Voor het lopen eet je best een koolhydraatrijke maaltijd zoals pasta, rijst, couscous, quinoa, witte boterhammen of pannenkoeken. Bij warm weer gaat je koolhydraatverbranding immers de hoogte in.

 

Prehydrateren is essentieel

Drink tijdens de uren voor je gaat lopen meer water dan anders. Wanneer het warm is, verlies je sowieso meer vocht dus dat moet je ruimschoots compenseren. Je hoeft geen schrik te hebben dat je tijdens het lopen zal moeten plassen, want je zweet alles er toch uit?

 

Anticipeer op zoutverlies

Als je zweet, verlies je veel zout. Doe daarom wat extra zout in je maaltijd of je water. Dat houdt het water vast in je lichaam zodat je voldoende gehydrateerd kan beginnen lopen.

 

Drink voldoende tijdens het lopen

In principe moet je elke 15 à 20 minuten 200 ml drinken. Tijdens een running event wordt er doorgaans voldoende bevoorrading voorzien dus neem daar altijd zeker een bekertje water.

 

Vergeet niet te drinken na het lopen

Tijdens het lopen verlies je veel vocht, dus het is superbelangrijk om dit te aan te vullen achteraf. Doe dit in eerste instantie met water of een hersteldrank.

Maak er een mooie loopzomer van!


Inschrijvingen voor juni zijn geopend!

Maandag en dinsdag functionele groepstraining binnen, elke donderdag en zaterdag outdoor bootcamps! Schrijf je hier in!


Functional training Varsenare in de krant!


Maart biedt meer!

De inschrijvingen voor maart zijn geopend en dit is te zien in de agenda!

 

Inschrijven in maart wil zeggen:

- een extra mogelijkheid om ook de zaterdag te komen trainen! (10u45 - 11u45)

- 20 plaatsen in plaats van 15 op maandag

- 2 free trainingen in de week van 6-10 maart (al het materiaal ligt op je te wachten, je kiest zelf welke oefening je doet en met welk materiaal)

 

Voor mensen met een maatje meer

- een extra mogelijkheid om ook de zaterdag te komen trainen! (9u30 - 10u30)

 

Schrijf je hier in voor een training!

 


Infoavond 'Recomed doet bewegen'

De start is gegeven! De infoavond is achter de rug en heel wat enthousiastelingen schreven zich al in voor de trainingen die startten op 31 januari. Ons doel? Een slanker uiterlijk en dit aan de hand van FUNctionele trainingen. De infoavond gemist en toch benieuwd naar deze trainingen? Klik hier!

 


Brugge krijgt belevingsmarathon!

Bron: http://www.sport.be/running/nl/nieuws/article.html?Article_ID=782078

In het najaar van 2017 staat er een compleet nieuwe marathon op de kalender. Eentje met internationale uitstraling voor lopers én wandelaars en met de stad Brugge als decor. Er zullen twee afstanden aangeboden worden: een 21 km en uiteraard de volle 42,195 km. Om die zware fysieke beproeving haalbaar te maken voor sporters van verschillende niveaus, zal bijzondere aandacht gaan naar beleving onderweg.

 

 

Wil je niet ongetraind aan de start staan van deze (halve) marathon, contacteer dan snel Yorick om perfect voorbereid te zijn voor deze uitdaging! Hij stelt je een individueel trainingsschema voor op jouw maat!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Onze mannequin challenge!


Wanneer?

Maandag 20.30u -21.30u

Donderdag 20.30u - 21.30u

 

Waar?

Sporthal Varsenare

Wat?

basiskracht en -conditie

Wanneer?

opnieuw donderdagavond vanaf 30 maart 2017

 

Waar?

Sporthal Varsenare (buiten)

Wat?

basiskracht en -conditie

Wanneer?

Wanneer het voor u past

 

Waar?

Beisbroekdreef 7A
Varsenare

Wat?

training op maat van uw wensen en doel


Wie is Yorick?

Yorick is al sinds jonge leeftijd beginnen sporten. Naast volleybal en judo, die hij wekelijks beoefent, gaat hij ook graag eens snowboarden of surfen.

 

In het dagelijkse leven geeft hij lessen lichamelijke opvoeding voor kinderen van het lager en kleuteronderwijs. In de vakanties organiseert hij sportkampen in Varsenare en Brugge met Sportidoe, een VZW die hij samen met een andere judotrainer heeft opgericht in 2013.

 

In 2015 studeerde hij af als postgraduaat Functional Trainer.

Waar staat 'functional training' voor?

Bij functional training wordt er niet zoals in de klassieke fitness met krachttoestellen getraind en dit brengt voordelen met zich mee. Hieronder worden de voordelen daarvan samengevat en wordt tegelijk ook het concept van functional training beschreven in enkele punten.

  1. Geen spieren, maar bewegingen trainen

  2. Toename van stabiliteit